Voor de feestdagen op vakantie

Voor de feestdagen op vakantie

27 november 2019 0 Door Henry

Het is bijna tijd voor die magische periode van het jaar: ik heb het natuurlijk over de kerst. In tegenstelling tot veel andere landen is in Nederland de kerstsfeer momenteel nog niet heel erg te proeven. We hebben immers eerst nog Sinterklaas. Aangezien ik geen kinderen of jonge neefjes/nichtjes meer heb, doe ik eigenlijk niets meer aan Sinterklaas. Alle familiebijeenkomsten en gezellige uitjes met vrienden zijn tegenwoordig gepland rondom de kerstdagen en het nieuwe jaar. Daarom heb ik nu stiekem nog wat vrije dagen die ik kan vullen. Mijn ideale manier om deze stilte voor de storm te spenderen? Net voor de feestdagen nog even op vakantie te gaan. Zo heb ik dit keer een stedentrip Londen gepland. Waarom doe ik dit? Daar gaat mijn blog van vandaag over!

Ideale moment voor voorpret

Hoewel in Nederland de tuincentra al wel volstaan met geweldige kerstspullen, blijven de andere winkels nog enigszins terughoudend. De reden hiervoor is logisch. Ze hebben nog genoeg Sinterklaasspullen die eerst op moeten. In Duitsland kun je nu al de imposante kerstmarkten bekijken en ook in heel Engeland wordt alles versierd in lijn met de feestdagen. Daarom heb ik dit jaar ervoor gekozen om rond deze tijd lekker op stedentrip Londen te gaan. Het is namelijk het ideale moment om alvast in het buitenland wat voorpret te hebben voor kerst. Persoonlijk vind ik Engeland simpelweg geweldig. Daarom viel mijn keuze al gauw op een stedentrip Londen. 

De vrijheid om alles te doen

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om een andere stad te bezoeken. Dat is het fijne aan een stedentrip! Je bent namelijk compleet vrij om te doen en laten wat je wilt. Dat is ook precies mijn tweede argument om nu nog even op stedentrip te gaan. Een weekendje weg boek je gemakkelijk met alleen jouw partner of gezellig met een paar vrienden. Bovendien bepaal je tijdens het boeken van de stedentrip geheel zelf waar je verblijft en voor hoelang. Mijn stedentrip Londen ziet er bijvoorbeeld als volgt uit: ik ga samen met mijn vriend voor 4 dagen en 3 nachten. Het is dus eigenlijk een lang weekend weg in Londen. 

Daarnaast verblijven wij in een hotel net buiten het centrum van de stad. Daar hebben we bewust voor gekozen. Ik kan namelijk niet zo goed slapen met de drukte van een grote stad zoals Londen. Nu verblijven we in een hotel dat een paar metro-stops verwijderd is van het centrum. Ideaal toch? Ten slotte wil ik nog even vermelden dat ik mijn stedentrip Londen expres niet in het weekend heb geboekt. Ik ben er namelijk zelf van overtuigd dat het doordeweeks rustiger is. Hierdoor kunnen mijn vriend en ik op onze eigen tempo de hoofdstad van Engeland ontdekken. Ideaal, toch?