Verlichting op het werk

Verlichting op het werk

21 oktober 2019 0 Door Henry

Een groot bedrijf heeft veel medewerkers en daarom is het vaak noodzakelijk om een goede kantoorruimte te vinden waar iedereen makkelijk aan het werk kan. Tegenwoordig zie je overal de open kantoortuinen, waar werknemers naast elkaar in open ruimtes werken. Door deze flexibele werkplekken kan er makkelijk met elkaar worden gecommuniceerd en ontstaat er ook een gezellige sfeer. Het is wel heel belangrijk dat deze grote ruimtes goed verwarmd en verlicht worden. De verwarming is meestal niet zo’n probleem, maar over de belichting moet wel even worden nagedacht. Het is natuurlijk geen probleem wanneer er bij elk bureau een aparte lamp staat, maar dit gaat op den duur wel wat rommelig overkomen. Het is daarom een goed idee om led verlichting in het plafond aan te brengen. Led spotjes zorgen namelijk voor helder licht dat over de ruimte wordt verspreid. Eigenaren van bedrijven moeten daarom dus zorgen dat inbouwspotjes snel geplaatst kunnen worden. Het onderhoud is zeer gering, waardoor het ook financieel gezien een goed idee is. 

Goede lampen in het trappenhuis

De werkruimte is uiteraard belangrijk, maar wat denk je van het trappenhuis? Veel werknemers vinden het beter om de trap te nemen dan elke dag stil te staan in de lift. Zorg er dus voor dat het trappenhuis in jouw kantoorpand er netjes uitziet en mooi wordt verlicht. Ook in het trappenhuis kun je led spots in het plafond aanbrengen. Voldoende licht zorgt er voor dat jouw medewerkers zich veilig van verdieping naar verdieping kunnen verplaatsen. Spotjes in de vloer of verlichting van de traptreden zijn ook een goede manier om zowel sfeer als veiligheid op de werkvloer te creëren. Wanneer je zorgt voor een goede sfeer, zal je snel merken dat de omzet omhoog gaat, doordat mensen meer energie in het bedrijf willen steken. 

De juiste led spots kiezen

Er zijn heel veel verschillende soorten led spotjes. Het is dan ook van belang dat je even goed let op het soort spotje dat je graag in het trappenhuis op wilt hangen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor draaibare spotjes, zodat je de lichtstralen gemakkelijk kunt richten op de juiste plekken. Daarnaast is het handig om te kijken naar het aantal spots dat nodig is. Om de trappen op een heldere manier uit te lichten, zul je meer dan één spot moeten plaatsen. Denk dus even na over wat jij graag wilt voor jouw bedrijf en je zult binnen de kortste keren de beste verlichting hebben!