Dankzij palletranden vervoer je veiliger

Dankzij palletranden vervoer je veiliger

27 maart 2020 0 Door Henry

Iedereen die wel eens een grote bestelling heeft gedaan weet het: de pallet met de dozen erop is vaak beschadigd. En als het tegenzit, zijn de dozen zelf ook niet meer helemaal in tact. Dat moet anders kunnen. Een goede optie is dan om voor vervoer palletranden om de pallet met de dozen te plaatsen. Deze kunnen er los omgezet worden en daardoor is er een buffer van hout of metaal om de dozen en de pallet. De pallet kan nog steeds met een heftruck of een palletwagen vervoerd worden. Dankzij de palletranden is de zending beter beschermd.

Palletranden garanderen meer veiligheid

Want ze zorgen er dus voor dat de spullen op de pallet beter beschermd zijn tegen stoten. Hierdoor is de kans groter dat pallet en goederen heel aankomen bij de klant. En dat is natuurlijk wat je wilt. Breukschade hoort misschien wel bij je bedrijf en heb je ingecalculeerd, maar hoe fijn is het als je door een simpele oplossing dit risico tot een minimum kunt beperken? Dat scheelt ook weer in de verzekeringskosten. Palletranden kunnen door middel van scharnieren gemakkelijk om een pallet geplaatst worden. Ze kunnen, nadat de bestelling bij de klant is, ook weer gemakkelijk verwijderd worden. Hierdoor zijn ze dus ook geschikt voor hergebruik.

Pallets belanden vaak in vuurkorven

Want er zijn er zoveel van, dat die houten "onderzetters" in negen van de tien gevallen niet worden teruggenomen. Mensen stoken een pallet vaak op in een vuurkorf of ze maken er een tuinmeubel van. Dat is natuurlijk ook een idee. Maar als bedrijf is het toch een kostbare zaak. Kies daarom eens voor kunststof pallets. Deze kun je meerdere keren gebruiken en door er, bijvoorbeeld, statiegeld op te heffen, komen deze pallets ook weer terug bij jou. Op die manier werk je mee aan een beter milieu. Ook is het natuurlijk gewoon beter voor je portemonnee.

Creatief met vervoeren

Als transportbedrijf of groothandel moet je waarschijnlijk de meest bijzondere vormen vervoeren. Deze passen lang niet altijd bij elkaar op één pallet. Door er een soort "tetris" van te maken, krijg je alles toch goed in de bus of de vrachtwagen. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van kunststof bakken en pallets in verschillende maten. Dit is fijner voor het overzicht, maar ook het in- en uitladen gaat een stuk gemakkelijker. Als je alle losse items apart moet tillen, gaat daar veel tijd in zitten. Door gebruik te maken van de middelen die er zijn, kun je veel tijd en energie besparen.