Heb ik een advocaat nodig?

Heb ik een advocaat nodig?

20 november 2019 0 Door Henry

Moet ik een advocaat inhuren? Die vraag zullen veel mensen zichzelf stellen als ze in een situatie belanden waarbij ze niet goed weten hoe ze het verder zelfstandig moeten oplossen. Dit kunnen situatie zijn zoals scheiding, ontslag, een ongeluk of bij een overtreding. Ieder lang heeft regels en wetten opgesteld waar we ons dagelijks aan moeten houden. In de bovengenoemde situatie gelden dus ook deze wetten en regels. In de meeste gevallen weten we wel hoe we deze moeten hanteren maar soms kan een advocaat inhuren best handig zijn. Maar wanneer heb je echt een advocaat nodig? En welke advocaat heb je nodig?

Wat is de situatie?

We hebben dagelijks te maken met verschillende soorten situaties waar de wet een grote rol inspelen. Deze situaties zijn bijvoorbeeld met de fiets of trein naar school of werk. Tijdens deze situaties kunnen verschillende dingen gebeuren. Je kunt bijvoorbeeld een ongeluk krijgen op de weg naar school of werk, je kunt op je werk een meningsverschil krijgen met andere werknemer of een werkgever, je kunt ontslagen worden of je kunt een overtreding of misdrijf begin. En dit zijn nog maar een enkele voorbeelden van situaties waar je allemaal in terecht kunt komen. Sommige situaties zijn lastig om helemaal zelf op te lossen. Het kan hierbij handig zijn om een advocaat in te huren. Bijvoorbeeld als je een ongeluk heb gehad midden op de Kleiweg in Gouda. Hiervoor kan een letselschade advocaat uit Gouda inhuren erg zinvol zijn.

Wat wilt u bereiken?

Als u hebt besloten dat de situatie vraagt om een helpende hand, een advocaat in dit geval, dan is het goed om te bedenken wat u wilt bereiken. Zoals we net al zeiden, er zijn heel veel situaties waar u dagelijks mee te maken krijgt en niet iedere situatie vraagt om een advocaat. Of nog beter gezegd, niet in situatie is een advocaat van belang. Dit hangt er helemaal af wat u wilt bereiken. Wilt een schadevergoeding eisen of bepalen of u in uw recht staat? Dan kan het inhuren van een advocaat zeker handig zijn.

Wat is het u waard?

Een advocaat is niet gratis en daarom is het ook heel goed om uzelf af te vragen wat het je waard is. Gaat het om een langdurige situatie waar u zelf op geen mogelijkheid meer uitkomt? Ook niet met de hulp van andere? Dan kan het voor u inderdaad zeer waardevol zijn. Ook als het gaat om bijvoorbeeld een hoop geld, een persoon of uw vrijheid, dan is een advocaat het waarschijnlijk waard. Maar bedenk altijd van te voren goed dat een advocaat inhuren u niet in de koude kleren gaat zitten.