Kosten besparen op internet, bellen en tv. Wie wil dat nou niet?

Kosten besparen op internet, bellen en tv. Wie wil dat nou niet?

23 oktober 2019 0 Door Henry

Tegenwoordig heb je hele handige sites die je helpen met het vergelijken van prijzen van verschillende aanbieders. Denk bijvoorbeeld aan Trivago die je helpt om hotels te vergelijken of pricewise die helpt bij het vergelijken van verschillende soorten verzekeringen. De handigste site om tv en internet te vergelijken vind ik providercheck.nl. In deze blog vertel ik nog een paar tips om de goedkoopste provider uit te kiezen. 

 

Internet snelheid

De internetsnelheid wordt uitgedrukt in Mb/s. Hoe sneller het internet hoe meer je natuurlijk moet betalen. Stel daarom vast voor wat je internet allemaal nodig hebt. Als je online gaat gamen of je wilt met veel mensen tegelijkertijd op het internet surfen, dan heb je een internetsnelheid van wel 50Mb/s nodig. Als je alleen wat emails checkt en het nieuws leest online, dan kun je voor de laagste internetsnelheid gaan (20 Mb’s). Het zou natuurlijk zonde zijn als je betaald voor snelheid waar je niets aan hebt. 

 

Wanneer je de huistelefoon nooit gebruikt 

Wanneer je geen gebruik maakt van een huistelefoon, kun je het beste kiezen voor een abonnement zonder telefonie als dit mogelijk is. Vaak zie je dat de dienst ‘bellen’ inbegrepen is in het pakket. Als dit zo is, let er dan even op dat je niet kiest voor onbeperkt bellen, maar een aantal minuten per maand. 

 

Wanneer je de huistelefoon sporadisch gebruikt 

Maak je toch enkele minuten per maand gebruik van de huistelefoon? Dan is het voordeligst om te kiezen voor bellen naar verbruik. Je betaald dan voor iedere minuut die je belt. 

 

Alles bij een provider 

Om kosten te besparen op internet, bellen en tv, kun je het beste alles afsluiten bij een provider. Kies daarom met het gehele huishouden voor één provider. Vervolgens is het handig om internet, bellen en tv ook bij deze provider af te sluiten. Des te meer diensten je koopt bij dezelfde, hoe meer korting je zal krijgen. 

 

Provider vergelijking check

De dienst die alle providers aanbieden zullen niet veel van elkaar verschillen, want internet, bellen en tv is namelijk een homogeen product. Het enige waar providers in kunnen differentiëren is met de prijs. Gebruik daarom altijd een vergelijking check voordat je een abonnement gaat afsluiten bij een provider. Het verschil zal slechts enkele euro’s per maand zijn, maar je zult zien dat je aan het eind van het jaar een leuk bedrag zou overhouden wanneer je kiest voor een goedkopere provider.