Ken jij Rotterdam door en door?

Ken jij Rotterdam door en door?

16 oktober 2019 0 Door Henry

Van a naar b reizen kan op verschillende manieren in een grote stad als Rotterdam. Er is genoeg te beleven en hoewel je met de auto altijd snel van de ene naar de andere plek kunt komen, is het leuker om het anders te doen. je kunt de stad namelijk veel beter leren kennen als je niet de standaard grote wegen neemt en kiest voor de kleinere straatjes. Wij hebben deze blog geschreven om je meer te vertellen over het reizen in Rotterdam z├│nder de auto. Je zal versteld staan van alles wat je onderweg tegenkomt. Laat je auto binnenkort even staan en volg de tips uit deze blog om er een mooie dag van te maken.

Goede voorbereidingen

Als je normaal altijd per auto reist is het even wennen om anders te reizen. Het kan zelfs zo zijn dat je geen fiets of ov-chipkaart hebt. Je kunt in dat geval bij tweedehands fietsen Rotterdam kijken voor een niet al te dure fiets. Zo kun je zonder al te veel geld uit te geven toch eens lekker door de stad fietsen. Tweedehands fietsen Rotterdam heeft altijd wel een geschikte fiets, maar het kan natuurlijk ook zijn dat je liever met het openbaar vervoer reist. In dat geval heb je een ov-chipkaart nodig (dat is goedkoper) en moet je saldo laden. Dit kun je op veel punten en online regelen.

Vermijd de grote straten

Door eens niet in de grote en daardoor ook bekende straten te reizen, leer je delen van de stad kennen die je anders niet snel ziet. Je kan je hele leven in de stad wonen en toch niet weten wat er allemaal verscholen ligt in de kleinere straten. Je zou dit zelfs kunnen doen als je ergens naartoe moet. In plaats van de bekende straten te pakken, plan je meer tijd in en ga je via de achterliggende straten. Wie weet vind je wel een plek in Rotterdam die je nooit meer vergeet.

Doe het op jouw manier

Zoals je net kon lezen is het mogelijk om de stad te verkennen door je normale route wat aan te passen. Je kan echter ook gewoon een vrije dag uitkiezen en de hele dag besteden aan het verkennen van de stad. Door het op de laatst genoemde manier aan te pakken kun je af en toe ook even stoppen als je een leuk tentje tegenkomt om er een kopje koffie te doen. In een stad als Rotterdam zijn die er namelijk genoeg.