Zo maak je jouw verjaardagsfeest onvergetelijk

Zo maak je jouw verjaardagsfeest onvergetelijk

30 november 2019 0 Door Henry

Ben jij binnenkort jarig en zit je erover na te denken om een feest te geven? Dan is deze lijst met essentiele dingen om niet te vergeten speciaal voor jou! Een verjaarsfeestje geven is namelijk nog niet zo simpel als je denkt, tenminste, als je een geslaagd feestje wil. Zo heb ik zelf vaak genoeg meegemaakt dat een feestje behoorlijk uit de hand liep, en dat de host daar eigenlijk totaal niet op voorbereid was. En dit kan dus zeer vervelende situaties opleveren. Gelukkig kan je hier wijze lessen uit halen en deze staan dan ook overzichtelijk in deze blog opgesomd.

Hanteer een strenge gastenlijst

Met een groot huisfeestje komen er vaak introducees mee. Dat kan natuurlijk heel gezellig zijn, maar het kan ook grote problemen opleveren. Zo heb ik zelf meegemaakt dat er een aantal relschoppers meegebracht werden, met alle gevolgen van dien. Zo gingen er drankjes over de muur en waren ze continu ruzie aan het zoeken. Stel dus duidelijke regels op over het wel of niet meebrengen van introducees. Laat mensen bijvoorbeeld slecht een introducee meebrengen of laat het altijd eerst even aan je vragen. Zo staan er hopelijk geen ongenodigde gasten voor de deur op de avond zelf.

Beter teveel dan te weinig

Voor het geven van een feestje geld altijd de regel: beter teveel in huis dan te weinig. Dit geld natuurlijk vooral voor drinken en snacks. Hoeveel je precies in huis moet halen is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen, maar reken met een huisfeestje dat drank er sneller door heen zal gaan dan je denkt, mensen raken nog weleens hun flesje bier kwijt en pakken dan gewoon een nieuwe. Ook zal er geheid wat omgaan dus hou daar rekening mee.

Fix de muziek

Een belangrijk deel van een geslaagd huisfeestje is natuurlijk de muziek. Je wil immers wel een beetje sfeer creƫren en muziek is daar natuurlijk perfect voor. Ga dus niet klooien met je jbl boxen want dit zal nooit genoeg zijn. Het beste idee is om te kijken of je iemand kan inschakelen die kan draaien. Met een DJ zal je namelijk ook geen last hebben van mensen die hun eigen telefoon aan de aux kabel proberen te hangen. Ook kan je gemakkelijk geluid huren online. De prijzen vallen mee en je hebt gegarandeerd geweldig geluid. Denk natuurlijk wel aan je buren en zet de installatie na ongeveer 12 uur een stukje zachter.