De toekomst van vakmanschap

De toekomst van vakmanschap

16 december 2019 0 Door Henry

In deze wereld waar we steeds meer een service of zelfs aandacht economie hebben, waar we met zijn allen achter de computer werken en grote industriële multinationals een globale infrastructuur van goederen en bouw hebben is het misschien een logische vraag of klein vakmanschap een toekomst heeft. Maar juist door deze ontwikkelen zijn er ontzettend veel mogelijkheden en nieuwe kansen in het vakmanschap. Waar steeds meer mensen aan carrières denken waarvoor ze voornamelijk op een computer werken, zijn er steeds grotere tekorten aan vakmensen die met hun handen kunnen werken. In dit artikel bespreken we daarom de loopbaan opties voor vakmensen. Er zijn vele verschillende soorten vakmanschappen waarin je uitstekende salarissen kunt verdienen.

Timmerman

Het is natuurlijk een van de eerste beroepen waar mensen aan denken wanneer het over vakmanschap gaat, het is bijna een cliché, timmerman. Maar werken als timmerman is een ontzettend leuk en divers beroep waarin je uitstekende salarissen kunt verdienen. Met hout werken is een ontzettend leuk beroep en je kunt ook vele verschillende dingen doen. Bijvoorbeeld van het renoveren van een keuken tot het maken van meubels tot het installeren van ramen in een bedrijf. Een deel van het vak als timmerman kun je zelfs zelf leren maar de carrièremogelijkheden worden wel beter wanneer je ervoor kiest om een opleiding te doen.

Elektronisch engineer

Wanneer je werkt als elektronisch engineer ben je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van elektronica. Dit is een meer geavanceerd beroep maar dat betekent tegelijkertijd ook dat er veel opties zijn om goed te verdienen. Je kunt bijvoorbeeld werken voor de overheid of voor computerbedrijven.

Werken in de bouw

Er zijn natuurlijk ontzettend veel banen in de bouw. Vooral in de zomer is het ontzettend leuk om in de bouw te werken aangezien je vaak buiten werkt en daardoor lekker in de zon kunt zijn. Ga daarom kijken naar de verschillende bouw vacatures die beschikbaar zijn. Er zijn vele verschillende vacatures binnen de bouw en sommigen verdienen beter dan anderen. Een goede optie om goed te verdienen is bijvoorbeeld het werken met de vele grote machines die in de bouw worden gebruikt. Om deze machines te kunnen en mogen besturen heb je natuurlijk een opleiding nodig en nadat je deze gedaan hebt kun je daardoor goed verdienen.

Werken als vakman is een ontzettend leuk beroep. Want in plaats van de hele dag naar een scherm staren kun je lekker met je handen bezig zijn en zoals ik aangaf ook vaak buiten werken.