Betonplex voor verschillende toepassingen

Betonplex voor verschillende toepassingen

28 oktober 2019 0 Door Henry

Betonplex is erg sterk en waterdicht plaatmateriaal. Daarnaast is dit materiaal bestand tegen krassen en wordt het slagvast gemaakt. De plaat is afgewerkt met een epoxy toplaag aan twee kanten en kan daardoor perfect worden gebruikt als bekisting voor het storten van beton. Ook zie je betonplex veel terug bij aanhangwagens, dierenhokken en voor trailers om paarden mee te kunnen vervoeren. Betonplex wordt ook wel betonmultiplex of betontriplex genoemd. De materialen die gebruikt worden als wordt gesproken over betonplexplaten zijn spaanplaat en mulitplex platen. Zo kan bijvoorbeeld hardhout worden gebruikt, maar ook berkenhout zie je vaak terug in de schappen.

Fenolharscoating maakt het materiaal extra sterk

Betonplex heeft een fenolharscoating waardoor het materiaal extra sterk is. De coating is vaak beschikbaar in verschillende kleuren, zoals bijvoorbeeld wit, zwart of groen. Doordat de coating vrij glad is, hecht ander materiaal zich nauwelijks aan de betonplex. Hierdoor is het materiaal erg geschikt voor het storten van cement. Het cement hecht zich niet aan de betonplex waardoor het cement ideaal kan worden gestort. Je kan de betonplexplaten ook gebruiken voor het bouwen van meubels of een keuken.
Betonplex

Een industriële look met betonplexplaten

Betonplexplaten zijn tegenwoordig erg gewild, met name door de look die ermee gecreëerd wordt. Hou je van een industriële look die mooi is afgewerkt? Dat kan met de betonplexplaten. Het materiaal is namelijk erg geschikt om meubels van te maken zoals bijvoorbeeld boekenkastjes, tafels en bureaus. Je kan het materiaal zelfs voor meubels in de tuin gebruiken. De platen zijn vochtbestendig, maar hebben wel eerst een laklaag nodig na het zagen als je ze daarna buiten neerzet. Voor het schilderen is het nodig eerst de platen te schuren en grondverf te gebruiken. Vervolgens gebruik je de gewenste kleur verf.

Betonplex is nu ook online te bestellen

Voor betonplex hoef je niet speciaal naar de winkel te gaan. Je kan het materiaal eenvoudig op de website bestellen. Daar kan je direct de afmetingen bekijken en ook de dikte van de plaat. Je kan dan gelijk kijken welke plaat het beste bij de toepassing past. Hierdoor weet je zeker dat je geen verkeerde keuze maakt. De bestelling is snel bij je in huis. Je hoeft alleen maar een bestelling te doen via de website en vervolgens worden de platen bij je thuis geleverd. Op deze manier kun je direct verder met het project waar je mee bezig bent. Mocht je toch graag advies willen bij het maken van de juiste keuze, dan kan je altijd contact opnemen met de klantenservice.