Backpack time

Backpack time

5 oktober 2019 0 Door Henry

Canada here we come!

De reis naar Canada begint bijna. Ik ben gespannen en enthousiast tegelijk. Onze hele route is uitgestippeld en onze packbacks zijn ingepakt. Samen met mijn beste vriendin vertrek ik naar Canada voor drie maanden. Het is tijd om grenzen te verleggen.

Benodigdheden

Als je op reis gaat, wat neem je dan mee? Ik ben gaan zitten samen met mijn vriendin om te brainstormen. Allereerst is het handig om een backpack te hebben. Wij hebben allebei een Osprey backpack. Deze zijn comfortabel en praktisch. Daarna besloten wij om geen onnodige spullen mee te nemen zoals een föhn en make-up. Nergens voor nodig als je gaat backpacken.

Route uitstippelen

Wat is de route dat wij gaan bewandelen. Onze route begint in Québec. Vanuit Québec reizen wij verder naar het westen. Mijn familie woont in Regina. Daar willen wij onze reis beëindigen. Wij laten het voornamelijk op ons afkomen en dat is het gave aan backpacken. Je hebt wel een idee waar je naartoe wil uiteindelijk maar hoe je daar komt is altijd een vraag. Wij laten ons leiden door de route.

De reis gaat beginnen

Het is zover. Wij gaan eindelijk naar Canada! Onze ouders nemen afscheid van ons op Schiphol en zij zwaaien ons tot op het laatste moment uit. Er is veel vreugde maar ook verdriet. Als enig kind zullen mijn ouders mij ontzettend missen. Opeens geen dochter meer in huis voor drie maanden.

Zij zijn apen trots op mij en moedigen het alleen maar aan. Ik heb er zin.

Aangekomen in Canada

Brr! Wat is het koud hier. Gelukkig zijn wij goed voorbereid en hebben wij dikke truien bij. Canada ligt in de sneeuw maar het wordt stevig doorstappen om warm te blijven.

Het is zo’n -5 graden Celsius en het zonnetje schijnt tussen de bergen. Mijn vriendin en ik kijken elkaar aan en glimlachen tevreden. Wij zijn allebei dankbaar voor de kans om aan de andere kant van de oceaan te zitten. Wat een andere wereld.

De reis begint

Van Québec reizen wij zuidwaarts naar Montreal. Vanuit hier reizen wij naar Toronto. Hier zijn de welbekende Niagara waterfalls. Dit was een lange reis. Maar na een autoreis van 5 uur waren wij dan eindelijk aangekomen. Wij beiden besloten om een goede nachtrust te pakken om de volgende dag fit te zijn voor de watervallen. Er zijn hier veel toeristen dus wilden wij het eerste bootje pakken. Dit was uiteindelijk een slim idee. Een herinnering om nooit meer te vergeten.

Op de helft van ons avontuur

Mijn vriendin en ik hebben al heel veel gezien en delen onze verhalen via polarsteps.
Wij hebben veel nieuwe vrienden gemaakt en gezellige mensen ontmoet. De eerste helft van onze reis is voorbijgevlogen. Over twee weken zitten wij aan het einde van onze reis. Maar eerst langs bij de familie.

Naar huis

Het is het moment waar mijn vriendin en ik eigenlijk niet op zitten te wachten. Onze reis naar huis. Het moment dat wij ons vliegtuig instappen sturen wij allebei nog een WhatsApp bericht naar het thuisfront: ‘’We komen er weer aan, mam en pap!’’

Het geeft een dubbel gevoel om weer naar huis te gaan. Canada is een prachtig land. Zeker de moeite waard om over een paar jaar terug te komen.